вторник, 18 януари 2011 г.

Frohes Neues

В превод - за мноо години!


Коледната ваканция в БГ беше изключително приятна... и мързелива :)
Точно това, от което имах нужда.
Семейните събирания по празниците винаги ме радват и успокояват, без значение какъв е празникът, важното е да сме всички вкъщи. И въпреки че пропуснах Бъдни Вечер този път, това не ни попречи да се съберем отново и да празнуваме като цяло семейство. Още повече, че на село бяха направили камината и стана в буквален и преносен смисъл "бащино огнище".
Малката (племеничката) е пораснала още повече. Освен, че ходи на училище вече, тя познава и часовника, а също и може да си завързва обувките сама. Последното е истинска забава да се наблюдава, тъй като си има нейн собствен начин на завързване на връзките :)
Спомням си аз като бях малък, всеки от моите връстници от училище си завързваше обувките по различен начин. Явно всяко дете си измисля за него си най-подходящите завързвания.

Естествено немксите дядо коледовци (чичо марти и чичо вихо) бяха подсигурили подаръци за малкото човече, което много им се зарадва.

Имаше и срещи с приятели. Това им е хубавото на празниците, че всички се прибират към вкъщи и не са затрупани от работа и ангажименти, така че може да се организира събиране на компанията. С някои се видяхме за малко, с други за още по-малко (в безпаметната за мен новогодишна вечер (прекалих с някои алкохоли...)), но пак беше весело.

След нова година повечето бързо заминаха към големия град София, я за да работят, я за нещо друго, брата и той започна да стяга багажите. Тъй като имах по-дълга ваканцийка, последната седмица беше доста скучна, но пък цял ден мързелуване (е и от време на време малко учене) ме заредиха доволно за новата година.

Хапнахме, пийнахме и хайде отново към немско.

Нова година нов късмет !

Няма коментари: