четвъртък, 22 ноември 2012 г.

Düsseldorf is cancelled

С това Master Champ, а и със смешното предложение за договор, което ми предложи сегашния шеф, Дюселдоф бе "канселиран".

Не вярвах мениджмънта в Германия да е толкова слаб.
Каца им кадърно момче, бачка като студент 12 месеца, през ваканциите на пълно работно време, отпуска офицална не е взимал (часовете които ще отсъства се отработват), кърти бъгове, задачки, та пушек се вдига. Даже и докато си пишех дипломната работа пак си ходих редовно на работа.
И накрая ми предлат заплата като на гол охлюв тъкмо-завършил.
С общо натрупания ми вече 4-годишен опит в първия момент се почудих да не да няма печатна грешка. За жалост нямаше. Отивам при шефа и му казва как аз ги виждам нещата - има няма 7-8К бруто разлика. На което получавам ново предложение - 200 евро бруто на месец повече (или 2400 на година), от които аз я получа 100, я не. GROßARTIG! Щедър, та му се късат джобовете. Как не му се изсмях в лицето и аз не знам.
Казах му, че ще си помисля. Но всъщност въобще не съм го мислил. След уикенда отидох и му казах, че няма да приемам предложението им и че ще се местя в Мюнхен.

После не бяха увещания и убеждения ама колко било скъпо в Мюнхен (това през ден ми го напомняха), ама как съм щял да се чувствам като чужденец там (аз щото не съм бе, картоф такъв), и .. и .. и. Обаче на масата нищо ново не се предлага (не че щях да приеме ново предложение де, бях го решил твърдо да се местя). Прости картофи, ей. И цялата дандания за едни 5К на годишна база, които за фирмата са един кетъринг като идват клиентите сигурно.
Да си търсят индийци или индианци за тия пари :)

Сега да видим кой от другите двама студенти ще им работи. Единия тъкмо-завършил гол охлюв дето сравняваше обекти със if (myObject.equals(null)) GROßARTIG!, или другия дето започна да си пише дипломната работа за Master-а и от един месец не се е мяркал. През останалите 5 също няма излгеди да се появи.


Дестинация Мюнхен!
През последните седмици минах и няколко интервюта за работа в Мюнхен. То не бяха телефонни интервюта, интервюта по скайп и тук-там на място. Обаче, с малки изключния, всички имат еднакви изисквания - възможно по-високо образование, с поне 2-3-5 години стаж, с намерение поне 5-10 години да останеш в дадената фирма и да започнеш от най-ниското възнаграждение, защото тъкмо си си приключил образованието. Без коментар!Поуката - тая Германия е пълна с картофи (м), охлюви и тролове (ж) !

Няма коментари: