събота, 16 юни 2007 г.

Keep On Rollin'

Еле какъв дъжд ме валя. Не беше дъжд, не беше град, не беше чудо. Че бях и с моско, но той се представи на ниво. Един път не угасна. Прибирам се аз, уж по-бързичко карам, за да избегна бурята (така се гърмеше все едно сме в Ирак)........ ииииииииии като почна изведнъж едни парчоци да падат по колата си викам ' леле в какво се забърках'. Реших, че няма смисъл да карам в през урагана, затова свих в една уличка и право под дърветата. Доста добър ход. Софиянци да не видят и право след мен :)
Свих се в седалката и гледах как улиците за нула време се превърнаха в реки, надявайки се междувременно стъклата да не се пръснат от силните ледени удари. След 10-15мин бурята намаля и аз като по- смелчага реших първи да изляза на бойното поле да проверя обстановката. Любопитстото ми трая точно няколко секунди, колкото да покажа колата извън дърветата и да разбера, че трябва да си търся друго убежище. Набързо се паркирах под едни други дървета. Чаках, чаках ама то няма край. Не смеех да си пусна и радиото да не вземе да падне акумолатора, че тогава съвсем ще я втасам.
Изминаха няма и 5мин и ми писна да чакам. Палииииии шофере ! Пуснах всичко що можеше да се пусне на тази кола - чистачки на мах, фарове, парното , парното на задното стъкло и отпраших с мръсна газ. Бях точно до факултета ми. В момента, който приближих улицата към Студентски град, усетих че ще се позабавлявам доста докато се прибера. Улицата беше 2/3 вода. и двете трети бяха откъм мен. Лоша работа си викам. Много лоша.

'Ама какво пък толкова. Сега или никога :)'

Потеглям аз и се отбих още в първата пресечка като си мислх да избегна общия поток. Да ама не. Тази уличка беше във вода от край до край. Обръщам и пак по главната. По 2 метра вода хвърчи от двете страни на моско. Хвърлям чак по предните стъкла на отсрещните..... И те по моето.... Едно рено беше паркирало посредата на улицата и шофера го изтикваше. Викам си 'давай по-бързо да се прибирам, че и аз ако блокирам така ще е много лошо'. За щастие стигнах безаварийно до общежитието. И най-важното сух.


П.П. едно пежо беше останало с едно стъкло по-малко
Уоу.... лошите

1 коментар:

Анонимен каза...

и мен днес ме валя много як дъжд. прибирам се от работа и по едно време авария в метрото." ако искате да се приберете трябва да се върнете 10 спирки назад и да вземете друг влак", така ни посъветва кондуктора. ***** услужливите служители. излизам отвън и вали като за световно. и съм на 4-5 спирки от моята спирка където обикновено чакам за автобус.

добре че имаше един друг който си търсеше такси.
отидохме на близката пресечка и там car service office. и 10 човека обгардили оператора. поръчахме такси с още 2-ма души. двама от моите спътници се надпреварваха кой по-добре рапира ( аз нищо не разбрах, амам те много си се кефиха )

като се качвахме в таксито оператора не знаеше на кой колко да му вземе на мен ми вика 12 $ а на приятеля ми 10. пък аз съм на 1 миля разстояние а той отива на края на бруклин ( оператора много беше ориентиран, да бе да) като почнахме да се заяждаме се реши 25 $ за цялото такси и тръгнахме . шофиора пък не знаеше накъде да кара. единия рапър го напътстваше , а аз между двамата рапъри на задната седалка и ми кънтят ушите от бруклински диалект :)). в крайна сметка се прибрах с подйизнали плавници :)))