неделя, 18 януари 2009 г.

И пак за куките...

Денят е неделя. 04.30 сутринта тръгвам от Студентски към Младост да изпращаме Вихо на летището. На втория завоя както си слушам музика забелязах, че зад мен светкат някакви фарове. В първия момент си помислих, че колата зад мен се друса по дупките (задното ми стъкло беше лед и нищо не се виждаше), но след като не спря да мига около цяла минута погледнах в страничното огледало - мигаше като на пожар. Рекох, че ми намигва, че имам някакъв проблем с количката. Поглеждам таблото - всичко нормално, няма никакви сигнали, пуснал съм фарове, всичко ток и жица. Намалих да го пусна пред мен. Оказа се полицейски джип. Като ме задминаваха единия чичо ми махна нещо с пръст.... чак по-късно го разтълкувах като сигнал да отбия. Спряха по средата на улицата и един униформен от джипа изскочи. Нямаха сирени. Нямаше и буркан. Даже и палка не извадиха. За около 1-2 секунди се почудих какво да правя..... аз с маздата.... те с джипа..... а бе като че ли нямах много шанс.
Тоя униформения почна нещо да си оправя дрешките, аз включих на първа и тъкмо да тръгна се обърна към мен. Мамка му!
"Добър вечер, документи за проверка моля."
Нито се представи, нито нищо. Ама кво да правя, аз с маздата.... те с джипа :). Дадох му документите, хвърли им един бърз поглед и това беше. Запрашиха с мръсна газ. И аз също :)
Доста от формалностите си спестиха ама айде нали всичко мина без инциденти. Следващият път може да си поиграем малко на котка и мишка :)

Пристигам в Младост, наще вече накачулени в колата....
"-Айде бе, кво стана?"
"-Ае остай, гониха ме полицаите...."

Няма коментари: