събота, 16 февруари 2008 г.

Пушенето е вредно

Все съм си мислел, че такива неща не могат да ми се случат..


Явно не е така щом за втори път ме пресрещат по 2 момчета вечерно време. Първия път се отървах само с потупване по рамото. Тогава въпросът беше 'кой е най-добрият отбор в България'. Предполагам очакваше да кажа Левски или ЦСКА, но не знаех на него кой отговор му трябва, за това му отвърнах 'Само Берое'. По живо по здраво се разделихме.

Не след дълго, а именно вчера, след дикотечна вечер се прибирах към вкъщи. По едно време почнах да дочуавм някакви шумове отзад и реших да засиля крачката си. Уви не помогна. Пак две момченца ме спират. Този път искат цигарка. (чудна работа второто момче му беше явно за духовен стимул, защото от него нямаше никакви реакции, сам не може да си поиска цигара). Реших пак да не създаавм конфронтации. Но на второто ми спокойно 'Нямам, не пуша' последва удар (някъде във врата е било, защото сега там го усещам). И пак по живо по здраво (е аз не бях много здраво...) се разделихме. След 50-ина крачки разстояние чуство на несправедливост и нервност изплува в мен, обърнах се и ги напсувах подобаващо (Ако бях 30 кила по-тъжък така хубаво щях да ги насмеля и да им покажа колко са 'велики'). Реших да не си играя със съдбата повече и затова спринтирах 200м до вкъщи. Повече не ги видях.
Нямам никакъв спомен как са изглеждали, но ако някой утре ми ги покаже с пръст няма и за секунда да се поколебая да натисна педала на гаста към тях. Тези хора трябва да бъдат блъскани по улиците!


Поуката от историята е : Пушенето е вредно!

5 коментара:

Анонимен каза...

Ей, тоз студентски град е опасна работа, бе :) .

malcho каза...

Кмета като не е почистил сега ще трябва аз да им чупя канчетата :)

jivkoto каза...

Това с "Тези хора трябва да бъдат блъскани по улиците!" е най - крайното и лузърско нещо, което съм чел напоследък. Мнение ... кво да правиш :)

malcho каза...

Казах го в контекста на това, че вместо да чета по вестниците как поредното дете е в Пирогов блъснато от някой пиян наркоман, предпочитам да са блъснали някой от тия 'мъже'.

На скоро загина известен музикант напъвайки мотора си с 200 и нагоре - хич не ми е жал за него. Един убиец по - малко... добре, че си е отишъл без да повлече други със себе си.

jivkoto каза...

Аз пък предпочитам, никой никъде да не го блъскат ама никога (колкото и да е крайно и невъзможно), а тъпаците да си ядът шамарите на место, ако е възможно, за да не се правят на 'мъже'.